Ääni oikeistoa ja Natoa vastaan

27.1.2006

Vaalikeskustelujen myötä on käynyt entistä selvemmäksi, että oikeiston päätavoitteena presidentinvaalissa on tien avaaminen Suomen viemiselle USA:n johtamaan sotilasliitto Natoon, arvio SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen.
— Presidentiksi yritetään saada henkilö, joka on valmis käyttämään asemaansa Natoa vastustavan kansalaismielipiteen kääntämiseen tai sivuuttamiseen.
Kokoomuksen Sauli Niinistö ajoi valtiovarainministerinä kovaa linjaa työehtojen ja sosiaaliturvan heikentämiseksi ay-liikkeen ja kansalaismielipiteen vastustuksesta piittaamatta.
— Samalla tavoin hän on valmis runnomaan Suomen Natoon, Hakanen varoittaa.
— Niinistö ajaa myös EU:n perustuslain hyväksymistä vastoin kansalaisten enemmistön tahtoa.
SKP:n ja rauhanliikkeen tavoitteiden kannalta ei ole samantekevää, kumpi toisen kierroksen ehdokkaista tulee valituksi, hän toteaa.
— Äänestämällä tässä tilanteessa Tarja Halosta voi torjua oikeiston pyrkimyksen saada presidentinvaalista valtakirja Nato-jäsenyydelle. Vasemmistolaisempaa politiikkaa ja myös Haloselta selkeämpää Naton vastaista linjaa haluavien ihmisten jääminen vaalipäivänä nukkumaan hyödyttäisi vain oikeistoa.
Hakasen mielestä oikeiston vyörytyksen torjuminen presidentinvaalissa on tärkeää myös ajatellen kansalaistoimintaa, jolla on ratkaiseva merkitys joka tapauksessa jatkuvassa kamppailussa Suomen liittoutumattomuudesta ja politiikan suunnasta.

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »