Allas Oy:n lainan hylkäysesitys

2.12.2015

Allas Oy:n lainan hylkäysesitys

Helsingin Allas Oy pyytää kaupungilta miljoonan euron lainaa merikylpylän rakentamiseksi presidentinlinnan edustalle, Katajannokan laiturialueelle. Paikalle suunnitellaan mm. kelluvia altaita, ravintolaa, kahvilaa, seminaaritiloja, akvaarioita, terassialuetta ja hiekkarantaa.

En puutu tässä merikylpylän ideaan sinänsä. Sen sijaan kiinnitän huomiota eräisiin muihin kysymyksiin. Esittelytekstin mukaan rahoitusneuvottelut ovat vielä kesken ja alun perin tehty vuokrasopimus päättynyt. Budjetin edellyttämä kävijätavoite on uhkarohkea, samaa tasoa kuin Helsingin kaikkien maauimaloiden yhteenlaskettu kävijämäärä keskimäärin 2000-luvulla.

Lainaa hakevalla Allas-yhtiöllä on luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä ja samaan konserniin kuuluva Korjaamo Group on velkasaneerauksessa, vaikka senkin toimintaa on useamman kerran avitettu kaupungin toimesta. Puuttuu myös tällaisen markkinaehtoisen toiminnan tukemisessa tarvittava EU-komission lausunto.

Mielestäni kaupallisen toiminnan tukeminen ei kuulu kaupungin tehtäviin. Lisäksi lainanhakijan talous ei ole vakaalla ja luotettavalla pohjalla.

Esitän, että valtuusto hylkää ehdotuksen lainan myöntämisestä Allas Oy:lle.

(Palautusta kannatti Hannele Luukkainen. Valtuusto hylkäsi palautuksen äänin 56 – 15, tyhjää 11)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »