Aloite HOK-Elannolle kulttuuri- ja mielipidelehtien myynnistä

25.4.2019

 

Prismojen ja S-markettien kaltaisten myymälöiden merkitys lehtien irtonumeromyynnissä on suuri. Niiden lehtivalikoima on huomattavan laaja. Kulttuuri- ja mielipidelehtiä näkee HOK-Elannon myymälöiden lehtipisteissä kuitenkin ani harvoin.

Muun muassa HOK-Elannon myymälöihin lehtiä myytäväksi toimittavan Lehtipisteen tarjonta perustuu pääsääntöisesti siihen, millaisia lehtiä Lehtipisteeltä niihin tilataan. Lehdistä maksetaan sopimuksen mukaan vain siltä osin, kuin ne on myyty.

Kulttuuri- ja mielipidelehtien tarjoaminen ostettavaksi vastaa osuustoimintaliikkeen arvoja ja yhteiskuntavastuuta edistämällä talouden, yhteiskunnallisten asioiden ja kulttuurin tuntemusta, monipuolista keskustelua ja sananvapautta.

Me allekirjoittaneet esitämme, että HOK-Elanto selvittää mahdollisuudet tilata myymälöihin – esimerkiksi Prismoihin – laajan ja ostajien toiveiden mukaan muotoutuvan valikoiman kulttuuri- ja mielipidelehtiä. Tämä voisi tapahtua yhteistyössä Lehtipisteen ja Kulttuuri- ja mielipidelehtien liiton kanssa.

Nykyisen lehtivalikoiman laajentamista kulttuuri- ja mielipidelehdillä voitaisiin mahdollisesti kokeilla yhteistyössä siitä kiinnostuneiden lehtien kanssa siten, että kyseiset lehdet tiedottavat omalta osaltaan tästä uudesta mahdollisuudesta tutustua niiden tarjontaan.

(Aloite HOK-Elannon edustajiston kokouksessa 23.4.2019. Aloitteen allekirjoitti 22 edustajiston jäsentä eri ryhmistä. Kuva: Lehtipiste)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »