Aloite HOK-Elannon tavaratalosta Hakaniemessä

7.5.2013

Aloite HOK-Elannon tavaratalosta Hakaniemessä

HOK-Elannon tavaratalolla Hakaniemessä pitkät perinteet, Elannon tavaratalona jo vuodesta 1920. Sillä on suuri merkitys paitsi HOK-Elannolle myös Hakaniemen alueen kehitykselle. HOK-Elanto valmistelee kehittämään Hakaniemen tavaratalokiinteistön tiloja ja toimintoja osana laajempaa kehittämishanketta.

Hakaniemen liiketoimintojen kehittämiseen liittyy myös muita hankkeita, kuten tuleva Pisara-radan asema. Alueen asemakaavan muutosten valmistelussa on esillä myös laajan parkkihallin rakentaminen. Parkkihalli on herättänyt huolta Hakaniemen tori- ja hallikauppiaiden piirissä. Keskustelussa on myös korostettu Hakaniemen torialueen kehittämistä ennen muuta joukkoliikenteeseen nojaten.

Esitämme, että Hakaniemen tavaratalon ja kiinteistöjen kehittämishanke esitellään HOK-Elannon edustajistolle ennen kuin asiassa tehdään jatkoa ajatellen sitovia ratkaisuja. Samalla esitämme, että HOK-Elanto kantaa ympäristö- ja yhteiskuntavastuuta Hakaniemen alueen kehittämisessä niin, että se ei osallistu esitettyyn nykyistä laajempaan parkkihallihankkeeseen.

 

Yrjö Hakanen + 7 muuta HOK-Elannon edustajiston jäsentä SDP:n, VAS:n, vihreiden, Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien ryhmistä

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »