Aloite polkupyöräilyn rantareitistä

10.10.2007

 

Helsingin rantoja kulkevat pyöräilyreitit tarjoavat hyviä mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Rantareittejä löytyy jo 90 kilometriä.

Olemassa olevia rantareittejä yhdistämällä ja laajentamalla Helsinkiin voidaan muodostaa hieno rantareitti. Se voisi ulottua idässä Porvarinlahdelta aina länteen Koivusaareen ja Lehtisaareen asti. Tämä rantareitti voisi olla varsinaista valtakunnallista matkapyöräilyyn tarkoitettua reittiä tarkemmin ja lähempää rantoja seuraava, ehkä kevyemmin rakentamisratkaisuin toteutettu ja yhtenäisesti viitoitettu..

Monet nykyisistä reiteistä löytyvät jo varsin helposti paikan päältä tai ulkoilukartan, tulostettavissa olevien kotiseutupöyräreittien ja kulttuurisiltapyöräreittien karttapalvelun avulla. Reittien merkitsemisessä on kuitenkin paikoin puutteita. Myös uusien teiden ja alueiden rakentaminen sekä täydennysrakentaminen ovat tuoneet muutoksia reitteihin.

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunginhallitus jatkaa Helsingin polkupyöräreittien laajentamista, reittien merkitsemisen kehittämistä ja ryhtyy Polkupyörävuoden 2007 merkeissä toimiin yhtenäisen rantareitin perustamiseksi.

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »