Aloite Stigenin päiväkodin paikasta Maunulassa

3.9.2008

Aloite päiväkoti Stigenin paikasta Maunulassa

 

Päiväkoti Stigenille tarvitaan uudet tilat. Kiinteistövirasto aikoo rakentaa sille tilapäisen paviljonkipäiväkodin Maunulan ala-asteen pihalle. Tämä on ristiriidassa koulun pihalle on jo pitkään valmistellun kunnostushankkeen kanssa, koska paviljonki leikkaisi osan pihasta pois  lupapäätöksen mukaan viideksi vuodeksi.

 

Maunulan ala-asteen johtokunta ja lasten vanhemmat katsovat, että heitä ei ole kuultu valmistelussa asianmukaisella tavalla. He ovat esittäneet vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja päiväkodille. Eräs tilapäinen paviljonkipäiväkodin sijoituspaikka voisi olla Koivikkotien päässä olevan puiston hiekkakenttä. Muitakin vaihtoehtoja on tuotu esille, kuten leikkipuiston takaosa ja Haavikkopolku 2:n kivijalkapäiväkodin kunnostaminen. Pidemmällä aikavälillä on esitetty eräänä mahdollisuutena alun perin päiväkodiksi rakennetun, nykyisen Maunulantien nuorisotilan muuttaminen päiväkodiksi ja nuorisotilan siirtäminen Maunulan uuteen keskustaan tulevien asuintalojen kivijalkaan.

 

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunginhallitus pysäyttää paviljonkipäiväkodin rakennushankkeen Maunulan ala-asteen pihalle ja selvittää kiireellisesti mahdollisuudet sijoittaa päiväkoti Stigenin tilat muualle kuin ala-asteen pihalta. Lisäksi esitämme selvitettäväksi mahdollisuudet löytää ainakin lähivuosina pysyvämpi ratkaisu, esimerkiksi kunnostamalla Maunulasta löytyviin muihin tiloihin päiväkoti tai rakentamalla tilat Maunulan tulevan uuden keskusta-alueen julkisiin tiloihin.

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »