Aurinkolahden tontteja ei pidä myydä

31.8.2005

Helsingin suunnittelun ja kehittämisen eräs valtti on ollut se, että kaupunki omistaa suurelta osin itse tonttimaan. Nyt tätä kaupungin ratkaisevaa osuutta maanomistuksessa ollaan nakertamassa. Helsinkiläisten yhteisestä maaomaisuudesta myydään pois parhaita ja arvokkaimpia paloja — edellisessä kokouksessa Eiranrannasta ja nyt Aurinkolahdesta.

Mitään taloudellista pakkoa tonttimaan myyntiin ei ole. Kaupungin talous on kokonaisuutena ottaen ylijäämäinen. Kuten tänään jaettu kaupungin talouden ja toiminnan seurantaraportti kertoo, tämän vuoden tulosennuste on talousarviossa esitettyä parempi. Esimerkiksi Helsingin Energian tulosennuste tälle vuodelle on 170 miljoonaa ylijäämäinen, se on toista kymmentä miljoonaa talousarviossa esitettyä enemmän. Valtionosuuksiakin on tulossa 20 miljoonaa talousarviossa esitettyä enemmän. Kaupungin talousjohto levittää kuitenkin jatkuvasti yksipuolista propagandaa rahapulasta, luodakseen ns. kriisitietoisuutta, jota tarvitaan palvelujen alibudjetoinnin jatkamiseen.

Aurinkolahden tonttien ostajat laskevat tietysti kauppahinnan sen mukaan, että heille kertyy sillä pidemmän päälle selvää voittoa. Minusta on hölmöläisten hommaa myydä tontteja, joista voi saada vuokraamalla tuloja vielä pidempään ja lopulta enemmän kuin myymällä.

Esitän, että valtuusto päättää hylätä esityksen Vuosaaren Aurinkolahden tonttien 54293/3—5 myynnistä. Samalla esitän, että valtuusto edellyttää kaupunginhallituksen valmistelevan uuden esityksen, joka perustuu tonttien vuokraamiseen pitkäaikaisin sopimuksin.

 

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »