Ehdokkaissa on eroja

25.1.2024
MTV:n presidentinvaalitentissä kävi eilen ainakin selväksi, että Jussi Halla-aho tukee työnantajien ja hallituksen ajamia heikennyksiä. Siinä missä Stubb väisteli työmarkkinakantojensa kertomista, otti Haavisto sen sijaan kantaa arvostelemalla sitä, että hallitus sanelee työntekijöille työehtoja.
Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta juontajat eivät saaneet juurikaan irti. Tähän vaikutti sekin, että kaikki ehdokkaat toistelivat asevarustelua, Ukrainan tukea ja panostamista Natoon. Rauhanpolitiikan aloitteita ei kuultu, Stubbin esitys Naton huippukokouksen tuomisesta Helsinkiin kylläkin. Haavisto teki eroa USA- ja Nato-sidonnaisuutta korostavaan Stubbiin toteamalla, että Suomen ulkopolitiikkaa ei johdeta Washingtonista eikä Brysselistä vaan Suomessa.
Selvä ero tuli esille suhtautumisessa kehitysyhteistyön leikkaamiseen: Halla-aho leikkaisi vielä enemmän kuin hallitus, myös Stubb ja Rehn olivat valmiita leikkaamaan joskin toisin kohdistaen – Urpilainen, Haavisto ja Andersson vastustivat kehitysyhteistyöstä leikkaamista.
Palestiinan tilannetta toimittajat eivät ottaneet keskusteluun – sen nostivat kuitenkin lopussa esille Andersson ja Haavisto.
Paineet tämän illan Yle-vaalitenttiin kasvavat, kun kärkiehdokkaista kukaan ei uusimpien galluppien mukaan voi olla varma pääsystä toiselle kierrokselle.
© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »