Hanasaaren A-voimalan purkamisen vaihtoehdot selvitettävä

13.12.2006


Ikävimpiä piirteitä päätettäväksi tuotavien esitysten valmistelussa on se, että vaihtoehtoiset ratkaisut jätetään usein kokonaan selvittämättä. Näin on käynyt myös tässä Hanasaari A –voimalaitosta koskevassa esityksessä.

Kyse on kalliista hankkeesta, purkamiselle tulee hintaa toista sataa miljoonaa. Jo tästä syystä vaihtoehtojen selvittämisen olisi pitänyt kiinnostaa. Voi myös kysyä, kuinka olennainen ero on Sörnäisten alueen kehittämisen kannalta sillä, jääkö alueelle tämä voimalarakennus uudessa käytössä vai rakennetaanko sinne kolme lähes yhtä korkeaa hiilisiiloa?

Energiatuotannon polttoainehuollon varmistamisen erilaisia vaihtoehtoja on selvitetty tekniselle lautakunnalle. Sen sijaan kaupunkisuunnitteluviraston puolella ei ole selvitetty mitään vaihtoehtoisia ratkaisuja.

SKP:n ja asukaslistan ryhmässä emme ole ottaneet lopullista kantaa voimalan kohtaloon, mutta olemme sitä mieltä, että valtuuston päätöksenteon pohjaksi pitää selvittää myös vaihtoehtoja. Siksi kannatamme asian palauttamista uuteen valmisteluun.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »