Helsingin kaupunginjohtajien palkankorotukset peruttava

8.2.2005


Helsingin kaupunginjohtajien palkkojen korottaminen peräti 12 prosentilla on väärin ja epäoikeudenmukaista parin prosentin nimellisiin korotuksiin tyytymään joutuvia kaupungin työntekijöitä kohtaan.

Asiat on asetettu kaupungin johdossa väärään tärkeysjärjestykseen, kun johtajien palkkoja korotetaan samaan aikaan kun monien peruspalvelujen rahoitusta on karsittu kovalla kädellä. On myös moraalisesti väärin, että toista kymmentä tuhatta tienaavat johtajat esittivät kaupunginhallituksessa toinen toisilleen 12 prosentin korotuksia palkkoihin, mutta kaupungin budjetissa leikataan kaikkein köyhimpien toimeentulotukeen, lasten päivähoitoon, kouluille ja terveyskeskukselle varattuja määrärahoja.

Kaupunginjohtajien palkkojen korottamista on turha yrittää perustella sillä, että näin saataisiin parhaat hakijat uudeksi kaupunginjohtajaksi, kun isot poliittiset ryhmät ovat jo sopineet paikan kokoomukselle.
 
Esitys kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajienn palkkojen korottamisesta tuotiin kaupunginhallituksen päätettäväksi lisälistalla, ohi ennalta julkaistun esityslista. Näin haluttiin selvästi välttää julkista keskustelua asiasta.
 
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Pajusen rooli asiassa on erityisen kyseenalainen. Pajunen oli itse päättämässä hulppeasta palkankorotuksesta kaupunginjohtajan tehtävään, jota hän itse on julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan aikeissa hakea.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »