Helsinki-Vantaa -selvitys keppihevosena

14.12.2011

Helsinki-Vantaa –selvitys näyttää elävän omaa elämäänsä, vaikka Vantaa on selvästi tyrmännyt kaupunkien yhdistämisen. Talous- ja suunnittelukeskuksen kokoamasta raportista käy selväksi eräs syy tähän.

Helsinki-Vantaa –selvitystä halutaan tämän raportin perusteella käyttää helsinkiläisten lähipalvelujen ja palveluihin käytettävien määrärahojen karsimiseen. Toivottavasti tämä viesti välittyy laajasti myös helsinkiläisille, jotta Suur-Helsingin tavoitteet tulevat laajemmin selväksi.

Helsinki-Vantaa –selvitys elää omaa elämäänsä toisessakin mielessä. Tässä ei ole otettu lainkaan huomioon valtuuston strategiaohjelman ja Demokratiaryhmän tavoitteita ja esityksiä asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämisestä.

Valtioneuvosto valmistelee parhaillaan kuntauudistusta. Demokratiaryhmä esitti, että Helsingin tulee edistää uudistuksen valmistelussa aktiivisesti Demokratiaryhmän raportissa esitettyjä tavoitteita. Tämä näkökulma puuttuu kokonaan tästä raportista.

Toivottavasti Demokratiaryhmän raportin jatkokäsittely muuttaa tuo korjausta tähän monien muidenkin asioiden yhteydessä ilmenevään demokratiavajeeseen. helsingin ja Vantaan yhdistämisen sijasta tarvitaan lisää lähidemokratiaa ja vaaleilla Helsingin seudulla valittava seutuvaltuusto.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »