Hyvä hoito maksaa!

9.4.2022

”Hyvä hoito maksaa.” ”Lakko-oikeus meilläkin, riisto riittää!” ”Lisää liksaa nyt!” – Huudot raikuivat, kun Tehyn, Superin ja meidän muiden mielenosoituskulkue lähti tänään Rautatientorilta kohti valtioneuvoston linnaa ja läpi keskustan takaisin torille

Kuntatyönantaja selittää, että ei ole varaa parantaa hoito- ja hoivatyön palkkoja. Oikeampi kysymys esitettiin Tehyn ja Superin mielenosoituksessa: Onko meillä varaa olla nostamatta hoitajien palkkoja?

Peruspalveluministeri Aki Lindén valmistelee pakkotyölakia, jota perustellaan terveyden vaarantumisella hoitajien lakon takia. Todellisuudessa oikeus saada tarvittavaa terveydenhoitoa ja jopa kiireellisen hoidon saaminen on vaarantunut jo pitkään, kun hallitus ja kunnat eivät ole suostuneet osoittamaan riittävästi rahaa palveluihin.

Nyt on tultu tilanteeseen, jossa julkisia palveluja uhkaa romahdus, jos hoitajien palkkausta ja työoloja ei paranneta. Yksityiset palvelujen tuottajat ja vakuutusten myyjät hyötyvät, mutta miksi Sanna Marinin hallitus toteuttaa tätä linjaa?

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »