Innostava valitsijayhdistys kuntavaaliin

4.2.2021

 

Äsken lähti tiedote valitsijayhdistyksestä, joka on asettanut minut kuntavaaleissa ehdolle Asukkaiden Helsinki -yhteislistalle. Aion palata valtuustoon, koska asukkaiden ääni hukkuu nyt liian usein ison rahan bisnesten, pienen piirin kähmintöjen ja byrokratian alle.

On kannustavaa lähteä vaaleihin, kun ehdolle asettajina ja tukijoina on hieno joukko ihmisiä, joita arvostan ja joiden kanssa olen toiminut. Mukana ovat mm. näyttelijä ja entinen kaupunginvaltuutettu Kristiina Halkola, emeritusprofessori JP Roos, kirjailija ja teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala, näyttelijä Erkki Saarela, Pirkkolan metsän puolesta toimintaa järjestänyt Susanna Pitkänen Keskuspuistoryhmästä, Stansvikin kallion puolustaja ja ammattiliiton edunvalvonta-asiantuntija Maija Wilskman, tuottaja Mika Rönkkö, Vailla vakinaista asuntoa ry:n hallituksen jäsen Kirsti Kangas, varhaiskasvatuksen pääluottamusmiehenä aiemmin pitkään toiminut Eila Pelttari, Helsingin seudun sairaus- ja tapaturmainvalidien aktiivi ja pappi Raisa Lehtomäki, reggae-artisti Maria Malmström, palestiinalainen yrittäjä Ayman Al Amir, lääketieteen ja kirurgian tohtori Heikki Vuorinen, lähihoitaja Arja Putkonen, Maunulan asukastalon toimija Kale Kaivola ja Siilitien Hekan asukasaktiivi Eero Rasijärvi.

Asukkaiden Helsinki -yhteislista on syntynyt puolustamaan lähiluontoa, lähipalveluja, lähidemokratiaa ja tasa-arvoa. Tätä viestiä haluan olla mukana viemässä valtuustoon.

On tolkutonta, että Helsinki teki jopa koronavuonna yli 260 miljoonaa euroa ylijäämää ja kaupungin pankkitileillä makaa toista miljardia käyttämättömiä varoja. Näistä ylijäämistä pitää ohjata heti lisää rahaa peruspalveluihin, työllisyyteen, edullisempaan asumiseen, ilmastotekoihin ja kulttuuriin.

Pormestarivallan sijaan tarvitaan lähidemokratiaa, kuten osallistuvaa budjetointia ja aluefoorumeita, joilla on todellista päätösvaltaa. Hyvää kaupunkia eivät tee pormestarit vaan asukkaat ja työntekijät, joiden vaikutusmahdollisuuksia pitää lisätä.

Ota yhteyttä, jos haluat tulla mukaan tai tukea vaalityötäni jollain Sinulle sopivalla tavalla: , www.yrjohakanen.fi, facebook.com/hakanenyrjo, twitter.com/YrjoHakanen, instagram.com/yrjohakanen/

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »