Irlannin EI on voitto Euroopalle

13.6.2008

Irlannin EI on voitto koko Euroopalle

Euroopan unionin Lissabonin sopimuksen kaatuminen Irlannin kansanäänestyksessä on voitto kaikille eurooppalaisille, jotka eivät halua alistua suuren rahan markkinoiden pelinappuloiksi, kommentoi Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Yrjö Hakanen.
— EI-äänten voitto on vastalause euroeliitin yritykselle ajaa jo aiemmin Ranskan ja Hollannin kansanäänestyksessä hylätty EU:n perustuslaki läpi toisella nimellä, vain kosmeettisin muutoksin.
— Irlantilaiset puhuivat myös meidän suomalaisten ja niiden muiden eurooppalaisten puolesta, joille hallitukset eivät antaneet mahdollisuutta ottaa kantaa sopimukseen kansanäänestyksellä.
—  EU-sopimuksen torjuminen on kansalaisten terve vastareaktio siihen, että heidän oikeutensa yritetään alistaa suurpääoman voitontavoittelulle ja keskittää valta pienelle eliitille. Yrittäessään selittää EI-äänten voittoa vain Irlannin sisäpolitiikalla euroeliitti sivuuttaa sen, että myös Irlannin sisäpolitiikka toteuttaa EU:n linjaa.  

EU:n perustuslaiksi tarkoitetun sopimuksen kaatumisesta jo toistamiseen on tehtävä johtopäätökset: eliitin ja suuryhtiöiden Euroopan sijasta on otettava suunta kohti kansalaisten Eurooppaa, jossa ihminen on tärkeämpi kuin pörssikurssit ja liikevoitot, vaatii Yrjö Hakanen.
— Liittovaltio-EU:n ja sotilasliitto-EU:n sijaan on rakennettava kaikkien ihmisten ja kansojen tasavertaisiin oikeuksiin perustuvaa, Atlantilta Uralille ulottuvaa demokraattista ja solidaarista Eurooppaa.

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »