Jättivoitto kansalaistoiminnalle

17.1.2008

Kansalaistoiminnalla voi vaikuttaa. Se nähtiin keskiviikkona Helsingin kaupunginvaltuustossa, kun valtuustoryhmien enemmistö ilmoitti vastustavansa keskustatunnelia.

Sosialidemokraattien ryhmän kääntyminen hanketta vastaan iski viimeisen naulan keskustatunnelin arkkuun. Tähän ei olisi tultu ilman kansalaistoimintaa, joka nosti julkisuuteen tunnelin kielteiset ympäristövaikutukset ja moninkertaiseksi paisuneet kustannukset.

Onnittelut Kenkää keskustatunnelille –kansalaisliikkeelle!

Harvoin on kansalaistoiminnalla saatu taloudellisesti näin suurta voittoa. Onhan arvio keskustatunnelin kokonaiskustannuksista noussut jo noin 700 miljoonaan euroon. Lopullinen hintalappu olisi todennäköisesti noussut miljarditasolle.

 

Nyt jää joukkoliikenteen ja muiden palvelujen parantamiseen satoja miljoonia euroja, jotka muuten olisivat menneet yksityisautoilua ja päästöjä lisäävään hukkaputkeen. Nyt tarvitaan konkreettisia toimia joukkoliikenteen investointien lisäämiseksi, palvelujen parantamiseksi ja hintojen alentamiseksi.

 

Rahasta helsinkiläisten palvelujen parantaminen ei tosin ole tätä ennenkään ollut kiinni. Esimerkiksi viime vuonna kaupungin ja sen omien liikelaitosten yhteenlaskettu voitto on peräti 295 miljoonaa euroa.

 

* * * 


Helsingin kunnallispolitiikan kummallisuuksien lisäksi aion kommentoida tässä blogissani politiikkaa ja maailmanmenoa yleisemminkin. Jatkossa blogia pääsee myös kommentoimaan, vielä siihen ei valitettavasti olet tällä sivulla teknistä mahdollisuutta. 

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »