Jugendsali säilytettävä avoimena kulttuuritilana

28.11.2007

Jugendsali säilytettävä kaikille avoimena kulttuuritilana


Helsingin keskustassa ei ole puutetta kalliista ravintoloista. Sen sijaan keskustassa on liian vähän Jugendsalin kaltaisia kaikille avoimia tiloja ja elävää kulttuuria.

Aikomus muuttaa Jugendsali uudeksi eliitin ravintolaksi kertoo kaupungin johdossa vallalla olevasta kauppiasmentaliteettia.

Tämän asian valmistelu ohi luottamuselinten ja asukkaat sivuuttaen herättää myös kysymyksen siitä, millaisia kytköksiä kaupungin johdossa on erilaisiin liikemiespiireihin.

Sama kysymys nousi esille myös kaupunginjohtajan esiintymisestä keskustan suurten kauppaliikkeiden edustajien kanssa yksityisautoilun lisäämiseksi keskustassa vastoin valtuuston päätöksiä. Kaupunginjohtaja on lupaillut myös keskustatunnelin rakentamista, vaikka siitä ei ole minkäänlaisia valtuuston päätöksiä.

Mitä kaupungintaloon tulee, pidän tämän talon elävöittämisessä tärkeimpänä sitä, miten päätöksenteko avataan asukkaille. Täältä pitäisi tarjota tiloja ja resursseja asukkaille valmistella vaihtoehtoisia suunnitelmia ja esityksiä vireillä oleviin hankkeisiin.

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »