Kannatan kasvisruokapäivää

17.2.2010

Kannatan kasvisruokapäivää. On hyvä, että kaupungin toimintaa arvioidaan entistä laajemmin myös eettisin ja ekologisin perustein. Tämä asia on esimerkki siitä, miten ruoka ja monet muut elämäntapavalinnat, joita ei perinteisesti ole totuttu pitämään poliittisina, liittyvät myös isoihin rakenteellisiin ja koko taloudellisen kehityksen mallia koskeviin kysymyksiin.

Eräät kokoomuksen valtuutetut ovat olleet huolissaan kasvisruokapäivän kasvisruokapäivän kustannuksista. Palmian mukaan ero nykytilanteessa olisi kuitenkin vain noin sentti. Minusta valtuuston on syytä olla huolissaan päinvastoin siitä, että kouluaterioiden ruoka-aineisiin on varattu helsinkiläisissä peruskouluissa vain noin 80 senttiä ateriaa kohti. – Kuinka moni meistä aikuisista tyytyisi työpaikkaruokailuun, jossa aineksiin on käytetty vain 80 senttiä?

On myös väitetty, että kaupunginhallituksen enemmistön kasvisruokapäivää tukeva vastaus merkitsee oppilaiden kuulemisen torjumista. Minä en löydä tästä päätöksestä mitään sellaista. Totta kai kouluissa pitää keskustella ja kuulla oppilaita tässä asiassa, niin kuin yleensäkin.

Puhe kuulemismenettelyn sivuuttamisesta on melkoista tekopyhyyttä, etenkin kun siihen vetoavat samat kokoomuslaiset, jotka ovat olleet valmiita sivuuttamaan asukkaiden kuulemisen muun muassa palveluverkkoa koskevissa ratkaisuissa.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »