Keskustelutilaisuus uhanalaisista lähiterveysasemista

11.4.2022

Helsingin sote-toimiala aikoo lopettaa Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemat, hammashoitolat, neuvolat ja eräät sosiaalityön toimipisteet. Palvelut on tarkoitus keskittää Oulunkylään rakennettavaan terveys- ja hyvinvointikeskukseen ja perhekeskukseen.

Asiasta järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin keskustelutilaisuus maanantaina 11. huhtikuuta kello 17 Maunulan asukastalo Saunabaarilla. Osoite on Metsäpurontie 25 ja busseilla 23, 53 ja 63 pääsee ihan asukastalon eteen.

Palvelujen keskittämistä esittelee projektipäällikkö, johtava ylilääkäri Lars Rosengren. Tilaisuudessa voi kysellä ja esittää mielipiteitä suunnitelmaan, josta ei ole vielä tehty konkreettisia päätöksiä lautakunnassa tai muissa kaupungin elimissä. Asia on tullut esille Oulunkylän keskustan uuden asemakaavan valmistelussa, ja sekin on vasta alkuvaiheessa.

Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemat kuuluvat kaupungin parhaiten toimiviin. Esimerkiksi odotusajat lääkärille ovat paljon lyhyemmät kuin Kalasatamaan ja Vuosaareen perustetuissa ensimmäisissä jättikeskuksissa. Toki resursseja saisi niilläkin olla enemmän.

Lähiterveysasemien ja neuvoloiden lopettaminen vaikeuttaisi etenkin ikäihmisten ja lapsiperheiden asemaa. Paloheinän, Torpparinmäen, Pakilan ja Pihlajamäen alueilta ei ole edes suoria joukkoliikenteen yhteyksiä Oulunkylään.

Keskustelutilaisuuden järjestävät Maunula-seura, Oulunkylä-seura, Pakila-seura, Paloheinä-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys, Pihlajamäki-seura ja Pirkkolan omakotiyhdistys.

 

(Oulunkyläinen-Pohjoiset kaupunginosat -lehti 2/30.3.2022)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »