Koskelan ja Paloheinän terveysasemia ei saa lopettaa

28.11.2007


Valtuutettu Heli Puura kiinnittää kyselyssään aiheellisesti huomiota siihen, että terveyspalveluja koskeva suunnittelu on painottunut virheellisesti terveysasemien. Vähentämistä on perusteltu sillä, että lääkärit viihtyvät paremmin suurissa yksiköissä. Todellisuudessa esimerkiksi lopetettavaksi aiotuilla Koskelan ja Paloheinän terveysasemilla sekä henkilöstö että potilaat viihtyvät paremmin kuin esimerkiksi Itäkeskuksessa, jonne on yhdistetty laajemman alueen palvelut.

Terveyserojen ja terveyspalvelujen käytön eriarvoisuuden lisääntyminen korostavat lähipalvelujen merkitystä. Lähiterveysasemat ja pienet väestövastuut antavat paremmat mahdollisuudet ehkäisevään terveydenhuoltoon. Tämä koskee myös perusterveydenhuollon yhteyttä kouluihin ja sosiaalitoimeen. Sähköisen asioimisen kehittäminen on tarpeen, mutta se ei voi korvata palveluissa ihmistä.

Terveysasemaverkon kehittäminen on niin tärkeä asia, että sitä koskevat ratkaisut pitää tuoda jatkossa valtuuston päätettäväksi. Esimerkiksi Koskelan ja Paloheinän terveysasemia ei pidä lopettaa.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »