Koskelan uinti- ja liikuntatiloja koskevasta kuntalaisaloitteesta

19.4.2017

Koskelan, Käpylän ja lähialueiden uimala- ja liikuntatiloja koskevassa asiassa on valtuustoon vedottu moneen kertaan sen jälkeen kun tuli tieto erityisesti alueen vanhuksia, vammaisia ja lapsia palvelevan Käpylinnan uimalan lopettamisesta. Uinti- ja liikuntatilojen rakentamista Koskelan sairaala-alueelle tulevaan monipuoliseen palvelukeskukseen esittänyt eläkeläisten lähetystä sai vaalien alla lähes kaikkien valtuustoryhmien edustajilta tukea.

Tähän kuntalaisaloitteeseen esitetty vastaus kuntalaisaloitteeseen toistaa uimalan osalta kuitenkin vanhoja väitteitä Jätkäsaaren Bunkkerin uimalasta Käpylinnan ja Koskelan tilojen korvaajana. Bunkkerin tilat eivät sijaintinsa ja eräiden muiden ominaisuuksiensa takia sovellu kaikille niille erityisryhmille, joita Käpylinnan uimala on palvellut. Koskelan ja Käpylän alueen asukkaille Jätkäsaaren Bunkkeri ei ole myöskään lähiliikuntapaikka.

Huomiota herättää, että kuntalaisaloitteeseen annettua vastausta ei ole käsitelty liikuntalautakunnassa, joka on ollut kiinnostunut löytämään vaihtoehtoja Käpylinnan lopettamiselle. Myöskään sote-lautakuntaa, vanhusneuvostoa tai vammaisneuvostoa ei ole kuultu asiassa.

Ehdotan, että valtuusto hyväksyy seuraavan ponnen: Valtuusto edellyttää, että Koskelan monipuolisen palvelukeskuksen ja sairaala-alueen suunnittelussa selvitetään vielä mahdollisuudet vesiliikunnan tarvitsemien tilojen toteuttamiseen.

(Valtuusto hyväksyi Hakasen esittämän ja SDP:n Sara Paavolaisen kannattaman ponnen äänin 60 puolesta, vastaan 0, tyhjää 22.)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »