Kovaa peliä kansankodissa

20.6.2021
Sosialidemokraattien ja vihreiden muodostama Ruotsin vähemmistöhallitus pelaa kovaa peliä. Hallituksen muodostaminen onnistui pari vuotta sitten, kun Vasemmistopuolue hyväksyi sen torjuakseen Ruotsidemokraatien nousun ratkaisevaan rooliin, vaikka hallituspuolueet sulkivat Vasemmistopuolueen keskustan ja liberaalien kanssa tekemänsä sopimuksen ulkopuolelle.
Vasemmistopuolue edellytti silloin, että hallitus ei heikennä työsopimuslakeja eikä luovu vuokrasäännöstelystä. Hallitus on jo heikentänyt työlakeja ja nyt se valmistelee siirtymistä markkinavuokriin uusissa asunnoissa.
Vasemmistopuolueen puheenjohtaja Nooshi Dadgostar kertoi mediatapaamisessa tänään puolueen esittävän huomenna epäluottamuslausetta, ettei hallitus luovu markkinavuokrien esittämisestä.
Löfvenin hallitus sanoo tulleensa vastaan tarjoamalla vuokralaisten ja vuokranantajien järjestöille neuvotteluja. Vasemmistopuolueen mielestä kyse ei ole neuvotteluista vuokralaisten järjestön kanssa, koska hallitus on ilmoittanut toteuttavansa markkinavuokrat, jos vuokramarkkinaosapuolten neuvotteluissa ei synny tulosta. Eihän vuokranantajien järjestöllä ole mitään aihetta kompromissiin, kun hallitus ilmoittaa toteuttavansa markkinavuokrat, mikäli osapuolet eivät pääse sopimukseen.
© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »