Kuka näitä torneja haluaa?

21.6.2021
Jätkäsaareen on tulossa 117,5 metriä korkea 24-kerroksinen hotelli- ja toimistotorni, sen viereen 64,5 m korkea mailapelitorni ja näiden väliin monitoimiareena. Tällaista kaupunkinäkymääkö haluamme?
Kaupunkiympäristölautakunnan yksimielisesti hyväksymä asemakaavaehdotus venyttää roimasti Helsingin korkean rakentamisen suosituksia, joiden mukaan alueelle saa vain rajatuin ehdoin rakentaa yli 16 kerroksen taloja. Jätkäsaarelaiset varmaan kiittävät autoliikenteen lisääntymisestä muutenkin hankalalla alueella?
Mitä järkeä on sijoitaa Jätkäsaareen 4 500 hengen konsertti- ja tapahtuma-areena, iso hotelli ja monikerroksinen urheilukeskus, kun liikennettä ruuhkauttavat jo laivaliikenteen lisäksi toinen iso hotelli, verkkokaupan tavaratalo ja Bunkkeriin tuleva liikuntakeskus.
Uutta Royal Center -hanketta puuhaa yritys, jossa on mukana tunnettuja rakennusalan ja urheilubisneksen tekijöitä. Tontin esirakentamiseen aiotaan käyttää yli 10 miljoonaa euroa kaupungin varoja. Samaan aikaan kaupungin omien kulttuuri- ja liikuntatilojen rahoitus on tiukalla.
© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »