Lampan taloa ei pidä myydä

28.11.2007

 

Lampan talo on 190 vuotta vanha, kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus Helsingin paraatipaikalla. Sen säilyttäminen kaupungin omassa hallinnassa antaisi mahdollisuuden tuoda vanhaan ydinkeskustaan lisää kaikille kaupunkilaisille tarkoitettua elävää kaupunkikulttuuria.

Päätösesityksen perusteluissa todetaan, että kaupunki on vasta aloittanut kaupungintalokortteleiden elävöittämistä ja kehittämistä koskevien suunnitelmien valmistelun. Heti tämän jälkeen ilmoitetaan, että Lampan talon myyminen ei ole näiden kehittämistavoitteiden vastaista.

Voi kysyä, miten kaupunginhallitus voi tietää ennalta, mihin näiden kortteleiden kehittämissuunnitelmissa päädytään?  esimerkiksi Kruununhaan asukasyhdistys on esittänyt tällaisten tilojen varaamista kansalaisjärjestöjen ja kaupungin palvelujen käyttöön.

Kaupunginhallitus ilmoittaa, että se aikoo myydä tontilla olevat rakennukset Kari Management Companylle. Olen sitä mieltä, että kaupungin ei pidä myydä näistä kaupungintalon ja Kauppatorin ympärillä olevista vanhoista kruununjalokivistä yhtäkään.

Esitän, että valtuusto päättää palauttaa esityksen uudelleen valmisteltavaksi niin, että Lampan talon tulevasta käytöstä tehdään esitys osana laajempaa kaupungintalokortteleiden kehittämistä.

 

 

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »