Lastensairaalasta

12.11.2014

Arkkiatri Pelkonen totesi jokin aika sitten tästä asiasta, että kaikki ei ole Suomessa kohdallaan, kun lastensairaalan rakentamisessa pitää turvautua hyväntekeväisyyteen ja sponsorirahaan.

On tietysti hyvä, että lastensairaalan ja toisenkin rakennuksen asemakaava on edennyt nopeasti ja että lastensairaalalle saadaan uusi rakennus. HUS ja valtio maksavat kuitenkin pääosan tästä rakentamisesta ja sitten vuokrista, mutta omistus jää yksityiselle säätiölle, joka on laittanut tähän aika vähän rahaa.

Minusta on oikein, että verotuksella kerätään rahaa,  varsinkin niiltä, joilla paljon rahaa on. Valitettavasti juuri ne puolueet, jotka täällä nyt puhuvat hyväntekeväisyyteen perustuvan hyvinvointimallin puolesta, ovat koko ajan keventämässä verotusta rikkailta ja suurilta yrityksiltä.

Kaavoituksen kannalta näen erikoisena sen, että rakentaminen on jo alkanut ja me vasta käsittelemme täällä asemakaavaa. Sairaala-kampukseen liittyy tietysti etuja –ymmärrän sen hyvin – kun erilaiset sairaalat on keskitetty pienelle alueelle. Liikenteen ohella tähän kyllä voi liittyä joissakin tapauksissa ongelmiakin. Olen vähän yllättynyt siitä, että esimerkiksi turvallisuuskysymyksistä ei ole näkynyt mitään keskustelua.

(12.11.2014 valtuustossa)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »