Malmin lentoaseman alueesta

26.11.2014

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmän mielestä tapa, jolla Malmin lentoaseman kohtalosta on sovittu valtioneuvoston ja kaupungin johdon kesken on epädemokraattinen. Kun lentoaseman lopettamisesta sovittiin, sivuutettiin niin alueen asukkaat, Finavia ja muut lentokentän toimijat kuin yleiskaavan valmisteluun kuuluvat osallistumis- ja kuulemismenettelyt. Emme hyväksy tällaista epädemokraattista menettelyä.

Kaupunginvaltuuston vallassa ei ole se, miten valtio, Finavia ja muut ilmailualan yhteisöt järjestävät toimintansa. On kuitenkin myös Helsingin kannalta tärkeää, että Helsinki-Vantaan lentokenttä ei jää ainoaksi Helsingin seutua palvelevaksi kentäksi.

Valtioneuvoston päätökseen ja sopimukseen Helsingin seudun kuntien kanssa on kirjattu, että Malmin lentoaseman alue otetaan asuntokäyttöön. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmän mielestä tämä ei saa tarkoittaa erilaisten vaihtoehtojen selvittämisen sivuuttamista eikä myöskään asukkaille tärkeiden ulkoilu- ja viheralueiden merkityksen aliarvioimista. Kentän lähistöllä, Tattarisuon alueella toimivien pienyritysten toiminnan jatkumiselle on turvattava edellytykset. Myös lentokenttärakennukselle on syytä hakea sen historiaa ja kulttuuria arvostava käyttö.

Helsingillä on paljon uusia alueita kaavoitettavana ja rakennettavissa. Malmin lentokentän alueen osalta pitää ottaa huomioon erilaisia tarpeita ja välttää sellaisia ylimitoitettuja rakentamistavoitteita, joita yleiskaavan valmistelussa on esitetty.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »