Maunulan terveysasema uhattuna

20.3.2022

 

Pohjois-Helsingin lähiterveysasemien ja useiden muiden sote-palvelujen toiminta aiotaan keskittää Oulunkylään tuleviin terveys- ja hyvinvointikeskukseen ja perhekeskukseen. Uhkana on Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien, hammashoitoloiden, neuvoloiden ja eräiden sosiaalityön toimipisteiden lopettaminen ja niiden palvelujen siirtäminen Oulunkylään.

Palvelujen keskittäminen Oulunkylään rakennettaviin jättikeskuksiin on tullut esille Oulunkylän keskustan uuden asemakaavan valmisteluissa. Konkreettisia päätöksiä asiasta ei ole vielä tehty esimerkiksi sote-lautakunnassa. Uusien jättikeskusten rakentamiseen Oulunkylään tarvittavan uuden asemakaavan valmistelukin on vasta alkuvaiheessa.

 

Keskustelutilaisuus Saunabaarilla

Kaikille kiinnostuneille avoin keskustelutilaisuus asiasta järjestetään maanantaina 11. huhtikuuta kello 17 asukastalo Saunabaarin Maunula-salissa. Sote-toimialan suunnitelmia esittelee projektipäällikkö Lars Rosengren. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja ottaa kantaa. Tarjolla on myös kahvia/teetä.

Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemat kuuluvat Helsingin parhaiten toimiviin. Esimerkiksi odotusajat lääkärille ovat kaupungin terveysasemien lyhimmät. Lähiterveysasemien lopettaminen ja palvelujen keskittäminen jättiyksiköihin on omiaan irrottamaan niitä asuinalueiden ihmisten tarpeista ja vaikeuttamaan palveluihin pääsyä.

Keskustelutilaisuuden järjestävät yhteistyössä Maunula-seura, Oulunkylä-seura, Pakila-seura, Paloheinä-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys, Pihlajamäki-seura ja Pirkkolan omakotiyhdistys.

 

(Maunulan Sanomat 1 / 2022)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »