Maunulan terveysasema yhä uhattuna

27.9.2022

 

Asukastalo Saunabaarilla keväällä järjestetyssä tilaisuudessa terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen ja projektipäällikkö Lars Rosengren lupasivat kuulla asukkaita pohjoisen Helsingin lähiterveysasemia koskevista suunnitelmista. Syksyn alkaessa sote-toimiala esitti kuitenkin ensi vuoden talousarvioon hankkeen, jolla palvelut keskitetään Oulunkylään rakennettavaan jättikeskukseen vuonna 2028.

Alueen kuuden kaupunginosayhdistyksen edustajat tapasivat kesällä apulaispormestari Daniel Sazonovin ja muita sote-lautakunnan jäseniä. Esitimme, että Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien toimintaa jatketaan, koska palvelujen keskittäminen ei vastaa alueen tarpeita ja erityispiirteitä.

Esitetyn jättikeskuksen alueella on jo noin 90 000 asukasta. Tuusulanbulevardin ja täydennysrakentamisen myötä asukkaita on tulossa lähes 40 000 lisää. Lähiterveysasemien tarvetta korostavat Maunulasta Viikkiin ulottuvan alueen laajuus, hajanaisuus ja liikenteelliset haasteet.

Lautakunnan jäsenetkin totesivat, että ennen päätöksiä on syytä arvioida alueen palvelutarpeita ja selvittää vaihtoehtoja kaikkien palvelujen keskittämiselle Oulunkylään. Näitä selvityksiä ei ole tehty.

Sote-palvelustrategiasta ja talousarviosta päätetään valtuustossa marraskuun puolivälissä. Kannattaa laittaa valtuutetuille viestiä lähiterveysasemien puolesta. Voit ottaa kantaa myös allekirjoittamalla vetoomuksen www.adressit.com/maunulan_paloheinan_ja_pihlajamaen_terveysasemien_puolest

 

(Artikkeli Maunulan Sanomat 3/2022)

 

 

 

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »