Miksi Helsingin työväenopisto tekee opintomatkan Naton päämajaan?

18.11.2011

Helsingin työväenopiston johtokunta ja johto on lähdössä maanantaina opintomatkalle Naton päämajaan ja Euroopan parlamenttiin. Mitä työväenopiston toiminnalla on tekemistä sotilasliitto Naton kanssa ja mitä Naton päämajassa on tarkoitus opiskella, kysyy kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen (SKP ja Helsinki-listat).
– Sotilasliitto Naton tavoitteet ja työväenopiston edustamat vapaan sivistystyön humaanit arvot ovat täysin vastakkaiset. Militarismia ei ole mitään syytä hivuttaa minkäänlaiseksi osaksi työväen opiston toimintaa.

Työväenopiston johto vierailee Brysselissä yhdessä Vantaan aikuisopiston johtoryhmän ja Arbiksen rehtorien kanssa 21.-23.marraskuuta.
– Nato-koulutus asettaa koko Brysselin opintomatkan kyseenalaiseen valoon, vaikka ohjelmassa on järkeviäkin kohteita, kuten tutustuminen Euroopan vapaan sivistystyön kattojärjestöön ja elinikäisen oppimisen linjauksiin.
Yrjö Hakasen mielestä Nato-opinnot olisi pitänyt jättää pois matka-ohjelmasta.

Hakanen on muutenkin huolissaan työväenopiston tulevaisuudesta.
– Helsingin kaupungin johto ajaa työväenopiston alueopistojen lakkauttamista. Tällainen linjaus ei vastaa työväenopiston tavoitteita oppimisen ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksien tarjoamisesta tasapuolisesti kaikille helsinkiläisille ja toiminnan kehittämisestä asukkaiden tarpeista lähtien.

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »