Miksi kaupunki tukee GolfSatama Oy:tä?

28.9.2005


On tietysti hyvä asia, että telakkatoiminnasta vapautuneeseen halliin on löytynyt uutta toimintaa. Tästä golfin harjoittelukeskuksesta tosin ei liene juuri iloa telakalta työttömäksi jääneille.

Tämä kaupunginhallituksen ehdotus avaa kiinnostavia näkökulmia myös keskusteluun siitä, mitä kaikkea kaupungin varoista on syytä tukea. On tietysti mukavaa, että golf-harrastuksen tukemista pidetään perusteltuna, mutta miksi samaan aikaan esimerkiksi koulujen, lasten ja nuorten liikuntatiloihin ja niiden varusteisiin ei riitä tarpeeksi rahaa?

Ehdotukseen liittyy toinenkin periaatteellisesti tärkeä arvovalinta. GolfSatama Oy:lle ehdotetaan lainaa, jonka korko on alhaisempi kuin kaupungin omaan asuntotuotantoon myönnettävien lainojen korot. Eikä tässä ole siis kyse mistään vapaaehtoiseen harrastustoimintaan nojaavasta urheiluseurasta vaan osakeyhtiöstä, joka aikoo tehdä bisnestä golfharrastuksella.

Ehdotuksen perustelujen mukaan hanke on vahvalla pohjalla. Kuitenkaan kyseisen yhtiön nettisivujen mukaan sillä ei ole toistaiseksi mitään toimintaa. Silti se myy ennalta varauksia tähän halliin, joka ei siis ole vielä edes sen hallinnassa. Pankkikin on asettanut yhtiön vuokratakuiden ehdoksi sen, että kaupunki myöntää yhtiölle nyt esitetyn lainan. Jos toiminta on niin vankalla pohjalla, miksi siihen tarvitaan kaupungin tukea?

Ehdotan, että kaupunginvaltuusto päättää hylätä ehdotuksen 268 480 euron lainan myöntämisestä GolfSatama Oy:lle.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »