Myrskyvaroitus Helsingin keskustassa

7.6.2024

Elokapinan Myrskyvaroitus-mielenosoitusten sarja alkoi tänään neljästä suunnasta Helsingin kantakaupungissa lähteneillä kulkueilla, jotka yhdistyivät Kauppatorin luona. Mielenosoituksella haluttiin nostaa julkisen keskustelun polttopisteeseen ilmastonmuutoksen kiihtyminen ja hallituksen rooli sen kiihdyttämisessä ohjaamalla vuosittain noin neljä miljardia ympäristölle haitallisiin tukiin.

Mielenosoittajat pysäyttävät liikenteen ja varautuvat kansalaistottelemattomuuteen, jos poliisi kehottaa heitä poistumaan kadulta.

Tämän päivän mielenosoituksessa tuotiin esille myös se, että lopettamalla ympäristölle haitalliset valtion tuet voitaisiin saada rahaa sosiaalisesti hyödyllisiin tarkoituksiin. Tuhotukien neljä miljardin summa on enemmän kuin työttömyysturvaan käytetään ja kaksi kertaa asumistukien määrä. Yhtenä puhujana oli palestiinalaisyhteisön edustaja Sadek Elwan, joka muistutti Gazan kansanmurhan olevan myös ympäristökatastrofi.

Myrskyvaroitusten sarja jatkuu Helsingin kantakaupungin eri paikoissa 7.-13. kesäkuuta ja 25.-30.6. Mukaan voi lähteä myös tukimielenosoittajana.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »