Nyt suunnitellaan Maunula-talon toimintaa

30.5.2015

Toukokuun alussa tulivat kaivinkoneet rakennustyömaalle Maunulan S-marketin viereen.  Uuden kirjasto-, työväenopisto- ja nuorisotalon rakentaminen alkoi. Valmista pitäisi olla ensi vuoden syyskuussa.

Asukkaat ovat mukana suunnittelemassa taloa. Maunulan demokratiahanke on järjestänyt asukkaiden, suunnittelijoiden ja virkamiesten avoimia tapaamisia runsaan kahden vuoden aikana toistakymmentä. Nimikilpailulla on talolle valittu nimi: Maunula-talo.

Rakennuksen suunnittelusta on nyt edetty sinne tulevan toiminnan suunnitteluun. Tästä järjestettiin toukokuussa asukastalo Saunabaarilla työpaja, jossa oli mukana noin 40 henkeä.

Tapaamisessa ideoitiin, miten asukkaiden ja virastojen yhteistoimintaa kehitetään yhdessä tekemiseksi ja tuottamiseksi. Painopisteinä nousivat esille mm. esittävät taiteet, lapsiperheet, maahanmuuttajat sekä ekologisuus. Keskustelua käytiin myös osallistuvasta budjetoinnista, jossa asukkaat ja henkilöstö ovat mukana valmistelemassa ja päättämässä budjetista valtuuston antamien raamien puitteissa.

Seuraava tapaaminen on 9.kesäkuuta klo 17.30 Saunabaarilla. Syksylle valmistellaan laajempaa asukkaiden ja virkamiesten foorumia, jossa jatketaan keskustelua ja voidaan valita yhteinen toimikunta valmistelemaan talon avausta.

Demokratiahankkeen aloitteesta on Lähiörahastolta tulossa lisärahoitusta Maunula-talon tekniikan ja monitoimisalin nousevan/laskevan näyttämön hankintaan sekä puiston ja tapahtuma-aukion rakentamiseen. Sopivasti talon avaukseen on luvassa kulttuuriasiainkeskuksen projekti osallistuvasta alueellisesta kulttuurityöstä Maunulaan.

(Artikkeli Maunulan Sanomissa 2/2015)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »