Pakilan ylä-aseteen remontti

23.9.2015

Pakilan ylä-asteen remontti

Matti Enroth on tehnyt tärkeän aloitteen Pakilan ylä-aseteen peruskorjauksen kiirehtimiseksi. Kaupunginhallituksen vastaus kertoo lähinnä siitä, että koulujen peruskorjauksiin on Helsingissä varattu liian vähän rahaa. Lasku tästä kasvaa, kun oppilaiden ja henkilöstön sairastumiset lisääntyvät sisäilmaongelmien myötä.

Tähän Pakilan ylä-asteen peruskorjauksen toistuvaan lykkääntymiseen liittyy myös toinen ongelma. Pakilan nuorisotalo on esitetty lopetettavaksi ensi keväänä. Nuorisotalolle ja myös siellä tapahtuvalle lasten aamu- ja iltapäivätoiminnalle ei ole löytynyt korvaavia tiloja.

Kun nuorisoasiainkeskus esitti nuorisotalon lopettamista, kerrottiin että toiminta voi jatkua muun muassa kehittämällä koulutilojen yhteiskäyttöä. Nyt kun koulun peruskorjaus venyy ja aiotaan ilmeisesti toteuttaa vaiheittain, ei jo muutenkin täynnä olevalta koululta löydy tilaa, jonne nuorisotalo ja lasten kerhotoiminta voisivat siirtyä.

Olisikin tärkeää ensinnäkin kiirehtiä Pakilan ylä-asteen peruskorjausta, kuten Matti Enroth esittää, ja toiseksi jatkaa nuorisotalon toimintaa kunnes saadaan korvaavat tilat.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »