Pörssi-Sanomat taas Ylen kimpussa

28.5.2021

 

Sanoma-yhtiö yrittää törkeällä tavalla ajaa taas kaupallisia bisneksiään vaatimalla EU:ta rajoittamaan vielä lisää Ylen toimintaa, tällä kertaa Ylen Areenaa.

Ilmeisesti pörssiyhtiön johdossa ei luoteta yhtiön televisiotoiminnan (Nelonen, Ruutu, Jim, Liv, Hero), muun verkkotoiminnan ja oppimateriaalituotannon kykyyn menestyä sisällöillä – tai ei haluta käyttää rahaa sisältöjen kehittämiseen.

Jo aiempi Medialiiton (ja siihen kuuluvan Sanomien) kantelu EU:lle sai hallituksen esittämään Ylen verkkotoiminnan sisältöjen rajoittamista. Sille ei ollut perusteita EU-sopimuksissa, saatika Suomen laeissa, mutta hallitus kumarsi nöyrästi Sanomille.

Ministeri Harakan ja hallituksen on jo korkea aika lopettaa pörssiyhtiö Sanomien omistajien suosiminen suomalaisten tiedonvälityksen ja kulttuurin kustannuksella. Myös Ylen johdon, hallituksen ja hallintoneuvoston, on syytä nousta puolustamaan Ylen Areenaa, kuten Ylen ohjelmatyöntekijät ovat jo tehneet.

Aamun Helsingin Sanomissa politiikan toimituksen päällikkö oli laitettu tekemään yhtiön toimitusjohtajan haastattelu, jossa vakuuteltiin, ettei kantelulla ole mitään tekemistä journalististen sisältöjen kanssa. Ei tainnut toimitusjohtaja ymmärtää, miten oikeassa hän oli. Kantelussa ei todellakaan ole kyse journalismista vaan ahneesta voitontavoittelusta.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »