Seniorisäätiön kiinteistöt ja vuokrat

8.12.2010

Tämä kiinteistökauppa liittyy vanhusten pitkäaikaishoitoa koskeviin kehnoihin ratkaisuihin, jotka ovat vähentäneet hoitopaikkoja ja sotkeneet hoitoketjuja.

Perustelutekstissä asiaa tarkastellaan lähinnä kiinteistötalouden, verotuksen ja Raha-automaattiyhdistyksen avustusten kannalta. Sen sijaan tärkein, eli vanhusten asumispalvelupaikkojen kehitys on jäänyt sivuseikaksi

Osmonkallion osalta mainitaan, että sen tulee käyttöä selvitetään. Tällä tarkoitettaneen suomeksi sitä, että asumispaikkojen määrä vähenee. Onko tämä tai muita kiinteistöjä tarkoitus siis jalostaa johonkin muuhun käyttöön tai kenties myyntiin?

Esityksen mukaan kiinteistöviraston tilakeskus vuokraa tiloja sosiaalivirastolle. Tilakeskuksen perimät ns. sisäiset vuokrat näistä tiloista ovat karkeasti arvioiden 450 000 euroa kuukaudessa eli lähes 5 miljoonaa vuodessa. Onko sosiaaliviraston vuokramäärärahoja tarkoitus vastaavasti lisätä? Tässä esityksessä ei ainakaan sitä esitetä. Tällainen tuntuu edesvastuuttomalta, kun sosiaaliviraston määrärahat on jo muutenkin alibudjetoitu.

Ehdotan seuraavaa pontta: Hyväksyessään rakennusten ostamisen Seniorisäätiöltä kaupunginvaltuusto edellyttää, että sosiaalivirastolle osoitetaan lisää varoja vuokranmaksuun.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »