Sörnäisten rantatien kaava

20.6.2007

 

Sörnäisten rannasta on tulossa tärkeä osa kantakaupunkiin tiiviisti liittyvää julkista tilaa. Rantapuisto ja rantakävelyreitti ovat tervetulleita suunnitelmia. Samoin on hyvä asia, että tässä varaudutaan raitiotielinjaukseen.

Ongelmallista on sen sijaan se, että tässä suunnitellaan alueen ilmettä ilman, että olisi selvyyttä siitä kokonaisuudesta, johon se liittyy.

Esimerkiksi liikenteen vaihtoehtojen osalta on avoinna kysymys siitä, rakennetaanko keskustatunneli. Itse olen sitä mieltä, että tästä mielettömän kalliista tunnelihankkeesta tulee luopua. Varsinkin kun se on omiaan vain lisäämään henkilöautoliikennettä keskustaan ja sen läpi.

Toisaalta alueen kehitykseen liittyy kysymys Suvilahden voimala-alueen tulevasta käytöstä. Suvilahteen liittyy mahdollisuus luoda uusi elävä kaupunkikulttuurin keskus. Toivottavasti sitä ei hukata alistamalla se kiinteistöviraston tai kaapelitehtaan kiinteistöä hallinnoivan putiikin bisnesajattelulle.

Tähän alueeseen liittyy myös monia riskejä. Siellä pitää tehdä isoja Helsingin Energian toimintaan, maa-alueiden puhdistamiseen, vesialueiden rakentamiseen ja tulvasuojauksiin liittyviä töitä. Näihin liittyvien kustannusten hallinta tulee olemaan vaativa tehtävä.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »