Suomen luonnon päivänä Pirkkolan metsässä

20.8.2020

Toiminta Helsingin Keskuspuiston kaventamista ja Pirkkolan vanhaan metsään rakentamista vastaan jatkuu Suomen luonnon päivänä 29. elokuuta muun muassa keskustelutilaisuudella ja ”Nuku yö Keskuspuistossa” -tempauksella.

Espoolaisen miljonäärin, kiinteistösijoitusyhtiö Spondan ex-johtajan ja kansainvälisen verkkoyhtiö Pageron johtajan perustama Pirkkolan liikuntahalli Oy on vähät välittänyt yrityksiltä ja myös urheilulta nykyisin edellytettävästä ympäristö- ja yhteiskuntavastuusta. Se haluaa rakentaa monitoimihallin parkkialueineen paikkaan, joka lähes katkaisisi Keskuspuiston, tuhoaisi erityistä EU-direktiivin mukaan erityistä suojelua vaativaa kasvillisuutta ja veisi metsän monilta ulkoliikunnan reiteiltä.

Halliyhtiö yritti heinäkuussa kumota hallinto-oikeuden alueelle määräämän väliaikaisen toimenpidekiellon valittamalla siitä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO piti kuitenkin toimenpidekiellon voimassa.

Pirkkolan metsän pelastamiseksi ja hallin sijoittamiseksi toiseen paikkaan liikuntapuiston alueella on kerätty jo yli 12 000 allekirjoittajan adressi. Se on suunnattu sekä halliyhtiölle että kaupungin päättäjille.

Adressin ovat allekirjoittaneet mm. laulaja Alexandra Babitzin, luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä, professorit Maunu Häyrynen ja Ritva Kovalainen, säveltäjä Eero Ojanen ja toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Poikkeuksellisesti myös urheiluväki on ottanut laajasti kantaa vetoomuksella, jossa esitetään luontoarvojen turvaamisen ja hallin paikan muuttamisen olevan sekä sisä- että ulkoliikunnan yhteinen etu.

Urheilijoiden vetoomuksen noin sadan allekirjoittajan joukossa ovat mm. suunnistuksessa MM-kultaa voittanut Jani Lakanen, maratonin SM-kultamitalisti Aki Nummela, urheilutoimittajat Riku Riihilahti ja Leo Silolahti, tanssija-koreografi Minna Tervamäki, nuorisoasiainneuvos Kimmo Aaltonen, TUL:n varapuheenjohtaja Henrik Nyholm ja entiset kansanedustajat, aikoinaan uimarina menestynyt Pertti Salolainen ja jalkapalloa pelannut Jacob Söderman.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »