Talousarvioaloite kirjastomäärärahoista

11.3.2015

Kun valtuusto päätti uuden keskustakirjaston hankesuunnitelmasta, se edellytti, että samalla turvataan lähikirjastoverkko ja lähikirjastojen riittävät resurssit. Tämä edellyttää kaupunginkirjaston henkilöstön ja määrärahojen lisäämistä. Pienemmässä mitassa lisärahoitusta edellyttää myös 2016 valmistuva Maunulan uusi kirjasto.

Kirjastoissa on kyse ennen muuta ihmisten välisestä kommunikaatiosta. Olipa kyse perinteisestä kirjasta, lehdestä ja äänilevystä tai uusista digitaalisista informaatioteknologioista, tarvitaan monipuolista aineistovalikoimaan, hyviä tiloja sekä kirjasto- ja informaatioalan ammattitaitoisia työntekijöitä. Keskustakirjaston valmistuessa tarvitaan lisää erityisesti henkilöstöä, mutta myös aineisto-, laite- ja kalustohankintoja.

Keskustakirjaston valmistuessa kaupunginkirjaston vuokrakulut kasvavat merkittävästi. Tämä lisäys tulee ottaa huomioon niin, että kaupunginkirjaston saa vuokrakuluihin vastaavan lisäyksen niin, että yhtään lähikirjastoa ei lopeteta. (Kirjasto 10 ja Lasipalatsin tilat siirtyvät suunnitelman mukaisesti keskustakirjastoon.)

Esitämme, että kaupunginkirjaston talousarvion raamiin ja taloussuunnitelmaan 2016-2018 kullekin vuodelle lisätään yksi miljoona euroa ja vuodelle 2018 lisäksi yksi miljoona euroa. 

Yrjö Hakanen + 47 muuta valtuutettua (kaikista muista ryhmistä paitsi kristillisistä)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »