Talousarvioaloite työväenopiston Oulunkylän toimipisteen jatkamiseksi

2.3.2016

Valtuustossa

Talousarvioaloite työväenopiston Oulunkylän toimipisteen jatkamiseksi

– 2.3.2016

Suomenkielinen työväenopisto on mukana tämän vuoden lopussa valmistuvassa Maunula-talossa. Kun työväenopisto päätti osallistua monitoimitaloon, oli lähtökohtana se, että tästä ei seuraa tarvetta luopua muista toimipisteistä, kuten Oulunkylä-talon toiminnasta.

Oulunkylä-talon tilat on suunniteltu varta vasten työväenopistolle ja sijaitsevat keskeisellä paikalla aseman ja Ogelin keskuksen vieressä. Oulunkylässä on esimerkiksi erityiset kuvataiteiden luokat, jollaisia ei ole Maunulassa. Työväenopisto on tärkeä osa Oulunkylän yhteisöllistä kehitystä.

Toisaalta työväenopiston toimintaa on tarvetta laajentaa kun Helsingin asukasmäärä kasvaa. Erityisenä haasteena on lisätä maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kieliopetusta ja kulttuuritoimintaa. Työväenopiston toiminnan laajentaminen edellyttää myös lisätiloja.

Esitämme, että Suomenkielisen työväenopiston budjetin raamiin 2017 ja kullekin vuodelle taloussuunnitelmassa 2017 – 2019 lisätään 400 000 euroa käytettäväksi vuokra- ja muihin kuluihin niin, että Maunula-talon valmistuessa ei tarvitse lopettaa toimintaa Oulunkylässä tai muissa toimipisteissä.

Yrjö Hakanen + 24 valtuutettua kaikista valtuustoryhmistä

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »