Tontteja ei pidä myydä keinotteluun

28.11.2007

Tontteja ei pidä myydä kiinteistökeinotteluun

SKP:n ja asukaslistan ryhmä on ollut jatkuvasti sitä mieltä, että kaupungin ei pidä myydä maaomaisuuttaan. Tonttimaiden pitäminen kaupungin omistuksessa antaa paremmat mahdollisuudet ohjata kaupungin rakentamista ja kehitystä.

Valtuutettu Malisen esittelemä kaupunginhallituksen saamaan aineistoon sisältyvä käyrä osoitti havainnollisesti, että tonttimaan pitäminen kaupungin omistuksessa on pitkän päälle kannattavampaa kuin tonttien myyminen. Tämä koskee aivan erityisesti nyt esillä olevan kaltaisia toimitilatontteja.

Tässä on kyse kaupasta, jolla vakuutusyhtiö Veritas yrittää muuttaa rahaksi hyvällä paikalla Länsi-Pasilassa sijaitsevan kiinteistön vuokrasopimuksen. Kaupan toisena osapuolena on puolestaan kiinteistörahasto, jonka intressi on kerätä rahaa tonttimaan arvon ja toimitilojen vuokrien nousulla.

Tontilla sijaitsevan rakennuksen pääkäyttäjänä on TEKES eikä ehdotetulla kaupalla edistetä työllisyyttä tai muita kaupungin kannalta tärkeitä elinkeinopoliittisia tavoitteita. Päätöksen perusteluissa ei ole esitetty myöskään mitään faktoja siitä, miten tämä kauppa vastaisi valtuuston aikoinaan hyväksyä tonttien myyntiperiaatteita.

Kannatan valtuutettu Kantolan esitystä esityksen palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi.

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »