Tuki kreikkalaisten taistelulle – häpeä Suomen hallitukselle!

18.2.2012

Kreikasta yritetään tehdä ennakkotapaus siitä, miten finanssikriisin laskut laitetaan työväen ja vähävaraisten ihmisten maksettavaksi. Samalla kriisiä käytetään hyökkäykseen työväen oikeuksia ja demokratiaa vastaan, yksityistämiseen ja valtavaan tulonsiirtoon suurpääoman hyväksi. Asialla ovat samat finanssipääoman, Euroopan unionin ja hallitusten edustajat, jotka ovat syypäitä kriisiin.

Suomen kommunistinen puolue ilmaisee solidaarisuutensa kreikkalaisten työtätekevien ja pienituloisten ihmisten, ammattiyhdistysliikkeen ja vasemmistovoimien taistelulle Euroopan unionin, Kansainvälisen valuuttarahaston ja rahaeliitin ajamaa kurjistamispolitiikkaa vastaan.

SKP tuomitsee Suomen hallituksen osallistumisen tähän politiikkaan, jolla poljetaan kreikkalaisten demokraattisia oikeuksia ja leikataan palkkoja jopa puoleen kriisiä edeltäneestä tasosta, leikataan rajusti sosiaaliturvaa, yksityistetään julkisia palveluja, lisätään työttömyyttä ja köyhyyttä. On häpeä, että tällaista politiikkaa ovat Suomen hallituksessa tukemassa myös Sosialidemokraattinen puolueen, Vasemmistoliiton ja Vihreiden johtajat.

Me kommunistit olemme tänään lauantaina mukana solidaarisuusmielenosoituksessa kreikkalaisten taistelun tukemiseksi. ”Me kaikki olemme kreikkalaisia, taistelumme on yhteinen. Jo riittää kurjistaminen ja rahaeliitin harvainvalta!”

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »