Valtuusto puhui, missä pihvi?

14.2.2019

Helsingin kaupunginvaltuuston eilisen kokouksen listalla oli taas vain vähän päätettävää. Suurin osa ajasta kului keskusteluun valtuutettujen aloitteisiin annetuista vastauksista.

 

Pukinmäen asemanseudun ja Töölöntullin kaavamuutokset

Valtuusto hyväksyi kaksi asemakaavamuutosta. Pukinmäen asemanseudun kaavamuutos mahdollistaa täydennysrakentamista, jolla asemanseudulle voidaan rakentaa lisää palveluja ja liiketilaa. Töölöntullin kaavamuutos mahdollistaa Töölön urheiluhallin toimistokerrosten muuttamisen opiskelija- ja senioriasunnoiksi julkisivu säilyttäen ja Markkinointi-instituutin vanhan koulurakennuksen korvaamisen asuntorakentamisella.

Lisäksi päätettiin eräistä Helsingin mittakaavassa pienehköistä määrärahojen ylitys- ja siirtovaltuuksista. Niistä suurin on HUS:n määrärahojen ylitys (4 miljoonaa).

 

Valtuutettujen aloitteita

Laajin keskustelu käytiin Atte Harjanteen (vihr) aloitteesta vähentää liha- ja maitotuotteiden kulutus puoleen kaupungin toiminnassa vuoteen 2025 mennessä. Aloitteeseen annettu torjuva vastaus palautettiin äänin 39 – 42 uuteen valmisteluun, jossa edellytetään suunnitelman tekemistä tavoitteen toteuttamiseksi.

Valtuusto äänesti myös vastauksesta aloitteeseen, joka koski biomassan käytölle esitettäviä kestävyyskriteerejä. Aloitteessa esitettyjä kriteerejä ei hyväksytty (palautus uuteen valmisteluun hylättiin äänin 47 – 34). Torjuva vastaus tuli myös aloitteeseen pitkäaikaistyöttömien maksuttomasta joukkoliikenteestä.

Vaikka valtuustossa oli vähän päätettävää, keskusteltiin aloitevastauksista niin pitkään, että osa niistä jätettiin pöydälle kokouksen venyessä myöhään.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »