Valtuustoaloite Korjaamon kulttuuritoiminnasta

20.1.2010

 

Helsingin kaupunki tukee Kulttuuritehdas Korjaamoa tänä vuonna toiminta-avustuksilla yhteensä 113 000 eurolla, vuokratukena 6 880 eurolla kuukaudessa, maksuttomilla valo- ja äänilaitteilla ja katsomolla sekä välillisesti muillakin tavoin.

Korjaamon yksi halli toimii toimistohotellina, erään yrittäjän lehtien toimitustiloina sekä ravintolatilana. Kulttuuritehdas Korjaamolla on enemmän henkilökuntaa kuin yleensä Kulttuuriasiainkeskuksen taloilla. Yritys vuokraa osaa Korjaamon tiloista edelleen. Kaupunki ei saa tiloissa järjestetyistä tapahtumista tuloja. Tällaiseen kaupallisen toiminnan tukemiseen, etenkin kun se on jatkuvaa, liittyy monia ongelmia kaupungin roolia ajatellen.

On esitetty arvioita, joiden mukaan kaupungin omana toimintana Korjaamolla voitaisiin tuottaa itse tai vuokrata tilat vuodessa noin 250 tilaisuudelle noin 200 000 eurolla vuodessa. Kun toiminta tapahtuisi kaupungin omana tuotantona tai itse suoraan tiloja vuokraten, kaupunki saisi tapahtumista lippu- ja vuokratuloja selvästi tätä enemmän (esimerkiksi 2 000 e vuokra x 100 iltaa ja lipputulot 20 e x 200 kävijää x 150 iltaa = 600 000 e).

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunginhallitus selvittää, mitä toiminnan järjestäminen Korjaamon tiloissa kaupungin omana, esimerkiksi Kulttuuriasiankeskuksen järjestämänä maksaisi, ja paljonko kaupungille kertyisi omana tuotantona järjestetyllä toiminnalle tuloja.

(Aloitteen allekirjoittajana Yrjö Hakanen + 5 muuta valtuutettua)

 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »