Valtuustokysely Guggenheim-museosta

9.10.2013

Solomon Guggenheim –säätiö on tehnyt ehdotuksen Guggenheim-museon rakentamisesta Helsinkiin. Ensimmäisenä vaiheena ehdotuksessa on yksityisin varoin toteutettava arkkitehtuurikilpailu, jota varten kaupungin halutaan varaavan tontti Etelärannasta.

Guggenheim-museon rakentamisen ja toiminnan rahoitus on auki ja epävarmaa. Hanke on herättänyt laajaa kritiikkiä ja vastustusta. Myös säätiön esitystä museon paikasta on arvosteltu ja Etelä-Sataman alueen kehittämisen suunnitelmat ovat avoinna.

Kysyn, onko Helsingin kaupungilla syytä olla mukana järjestämässä arkkitehtuurikilpailua tällaisessa tilanteessa, jossa museon rakentamisen ja toiminnan rahoituksesta ei ole tietoa. Eikö kaupungin kannalta ole syytä välttää tilannetta, jossa mahdollisesti laajaa kansainvälistä huomiota herättävän arkkitehtuurikilpailun päätteeksi joudutaan toteamaan, että museon toteuttamiseen ei ole rahaa.

(Tämä kysymys esitettiin uudentyyppiselle kyselytunnille, sitä ei valittu keskusteluun eikä siihen siksi saatu vastausta.) 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »