Valtuustokysely Ilkka J.Karin rikosepäilyistä ja Lampan talosta

16.8.2010

Valtuustokysely Ilkka J.Karin rikosepäilyistä ja Lampan talon myynnistä

Helsinki myi muutama vuosi sitten paraatipaikalta, Kauppatorin laidalta kaupungin vanhimpiin kuuluvan arvorakennuksen, Lampan talon Kari Management Companylle. Kauppa tehtiin kilpailuttamatta ja erillään kaupungintalokortteleiden kehittämissuunnitelmista. Rakennukseen piti valmistua korkean tason hotelli keväällä 2009.

Ilkka J. Karin hallitsema yhtiö ei ole kyennyt toteuttamaan hotellihanketta ja talon peruskorjaus pysähtyi heti alkuun. Yhtiöllä on ollut vaikeuksia maksaa edes tonttivuokria.

Saman yhtiön suunnittelema Leppävaaran Kultalammen palvelutalon rakentamisvaihe on johtanut poliisitutkintaan. Hankkeen rakennuttajana toiminut Ilkka J.Karin johtama IdeaPro Oy haettiin vuonna 2009 konkurssiin. Poliisi epäilee hankkeeseen tarkoitettuja varoja ohjatun muualle.

Kysyn asianomaiselta kaupunginjohtajalta, mihin toimiin kaupunginhallitus on ryhtynyt sen selvittämiseksi, onko Lampan talon hotellihankkeella yhteys Ilkka J.Karia koskeviin rikosepäilyihin? Entä onko kaupunginhallitus selvittänyt mahdollisuudet purkaa Lampan talon kauppa sen johdosta, että ostaja ei ole kyennyt toteuttamaan lupaamaansa arvorakennuksen peruskorjausta ja hotellihanketta eikä ole hoitanut tonttivuokria asianmukaisesti.
 

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »