Valtuuston syyskausi alkoi kaavoilla

28.8.2020

Helsingin valtuusto kokoontui eilen syyskauden ensimmäiseen kokoukseen mallilla, jossa valtuutetut saattoivat valita osallistuvatko kaupungintalon kokoussalissa vai etänä. Kokouksessa päätettiin useita asemakaavoja.

Merkittävin uusista kaavoista koski Vallisaarta ja Kuninkaansaarta. Näitä saaria halutaan kehittää luonto- ja kulttuurimatkailun alueena. Alueelle on tulossa laajojen luonnonsuojelualueiden lisäksi uutta mökkirakentamista Vallisaaren koillisosaan sekä Kuninkaansaaren pohjoisosaan. Tuomas Rantanen (vihr) esitti kaavan palauttamista niin, että Kuninkaansaaren mökkikylän rakentamista supistetaan. Palautuksen kannalla olivat vain muutamia vihreitä, Vas, demareista Thomas Wallgren ja Katju Aro (FP) ja se hylättiin äänin 65 – 20.

Jätkäsaareen hyväksyttiin satama-alueelle rakentamista koskeva asemakaavanmuutos. Itäkeskukseen hyväksyttiin kaava ns. Jokerikorttelin rakentamisesta metro- ja bussiaseman alueelle. Sami Muttilaisen (vas) ponsi ei-kaupallisen tilan sisällyttämisestä Jokerikortteliin hylättiin.

Roihupeltoon hyväksyttiin kaava, joka mahdollistaa toimitila- ja palvelurakentamista Viilarientien ja Kauppamyllyntien risteykseen. Pienempiä kaavamuutoksia hyväksyttiin Pakilantien ja Malmin Askartien muutamalla tontille.

Vallilaan suunniteltujen asuntokerrostalotonttien vuokrausperusteiden yhteydessä keskusteltiin Hitas-asunnoista, joiden osuuden nykyisin ”Avoimen puolueen” nimissä esiintyvä Petrus Pennanen ja kokoomuksen Otto Meri halusivat poistaa alueen suunnitelmista. Pennasen esittämää pontta ei hyväksytty.

Valtuuston seuraava kokous on 9. syyskuuta.

Pormestarin talousarvioesitys on tulossa tänä syksynä vasta 29. lokakuuta mm. koronatilanteen ja valtion talousarvioesityksen aiempaa myöhäisemmän valmistumisen takia.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »