Vastaus Pirkkolan halliyhtiön perustajille

10.7.2020

Pirkkolan liikuntahalliyhtiön perustajien mielestä ”hallihanke ei ole sijoitustoimintaa vaan kansalaistoimintaa” (HS 5.7.). Hallin hankesuunnitelman mukaan tavoitteena on kuitenkin tuottaa voittoa sen jälkeen kun rakentamisvaiheen lainat on maksettu. Hankkeen vetäjä Kirsi Eräkangas on laskenut heidän työlleen ja sijoituksilleen jo tässä vaiheessa, ennen kuin rakentaminen on alkanut ”kolmen miljoonan hinnan” (HS 24.6.).

Vastauksessa kirjoitukseni ”Kuunteletko Helsinki asukkaiden vai yhtiöiden toiveita?” (HS 30.6.) halliyhtiön perustajat puhuvat hankkeen ”kaatamisesta”, vaikka esitän hallin siirtämistä toiseen paikkaan Pirkkolan liikuntapuiston alueella. Halli on nyt tulossa Keskuspuiston jo ennestään hyvin kapeaan kohtaan ja yli 100-vuotiaaseen metsään. Se kaventaisi tuhansien helsinkiläisten ulkoilureittejä.

Alueen asemakaavan tekemisen jälkeen on tullut uutta tietoa alueen luontoarvoista ja ulkoliikunnan kasvavista tarpeista. Toisaalta hallisuunnitelma on kasvanut asemakaavaan merkitystä varauksesta.

Olisi virhe takertua vanhoihin päätöksiin, joita tehtäessä ei ole kuultu asukkaita. Nopein tapa ratkaista myös hallinto-oikeuteen siirtynyt kiista on sopia hallille uusi paikka.

(Tästä julkaistiin lyhennetty versio Helsingin Sanomien mielipidesivulla 10.7.2020)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »