Vuosaaren toimitilatontin myynti

17.5.2006

Tässä esityksessä on kyse Vuosaaren kauppakeskuksen ja metroaseman läheisyyteen sijoittuvan toimitalon tontista. Sille suunnitellaan tiloja terveys- ja kuntoilupalveluja tarjoaville yksityisille yrityksille.

Esityksen mukaan hankkeen rahoituksesta vastaa todennäköisesti ulkopuolinen sijoittaja. Tällä perusteella tontin hakijat haluavat vuokrasopimuksen tekemistä osto-optiolla.

Kyseinen tontti sijaitsee hyvällä paikalla, jolle on varmasti mahdollista saada muitakin toimijoita. Myös sellaisia, joiden edellytyksenä ei ole tontin osto-oikeus.

Esityksessä ei ole selvitetty mahdollisuutta tontin luovuttamiseen pitkä-aikaisella vuokrasopimuksella. Tähän on taas kerran vain kopioitu lause, jossa sen kummemmin perustelematta väitetään osto-option olevan elinkeinopoliittisesti perusteltu. Kuitenkin vain muutama rivi ylempänä tässä samassa päätösesityksessä todetaan, että hakijat itse perustelevat osto-optioita ulkopuolisen rahoittajan kiinteistösijoitustoiminnalla. Siis eivät työllisyydellä tai muilla valtuuston aikoinaan tarkoittamilla elinkeinopoliittisilla perusteilla.

Edellä olevan perusteella esitän, että kaupunginvaltuusto päättää palauttaa Vuosaaren tontin 54173/1 vuokraamista koskevan esityksen uudelleen valmisteltavaksi siten, että siihen ei sisälly osto-optiota.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »