Ydinaseita Suomeen ja uusiin hävittäjiin?

26.10.2022
Iltalehden tietojen mukaan hallituksen valmistelema lakiesitys Naton jäsenyydestä ei aseta rajoituksia ydinaseiden ja Naton tukikohtien sijoittamiselle Suomeen. Hallitus on valmistellut esityksen hyväksyttäväksi sitten kun kaikki Nato-maat ovat ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyden.
Ulkoministeri Haavisto ja puolustusministeri Kaikkonen ovat lehden tietojen mukaan sitoutuneet jäsenyysneuvotteluissa siihen, että Suomi ei tee liittymissopimukseen rajoituksia eikä aseta varaumia jäsenyydelle.
Näinkö kaikki hallituspuolueet, myös Vasemmisto, ovat valmiita hylkäämään Nato-jäsenyyden myötä myös aiemmat kannanottonsa siitä, että Suomeen ei tuoda ydinaseita eikä Naton tukikohtia? Turkki-sopimuksessa hylättiin ihmisoikeusperusteinen ulkopolitiikka ja nyt hyväksytään jo ydinaseetkin!
”Mikäli Suomen valtionjohto niin päättää, ilmavoimien seuraavat hävittäjät voivat kantaa esimerkiksi Yhdysvaltain taktisia B61-12-ydinaseita, joilla F-35A-hävittäjät pystytään tosipaikassa varustamaan”, kertoo Iltalehti tänään.
© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »