Koskelan ja Paloheinän terveysasemat aiotaan lopettaa

15.10.2010

”Pajusen listoja” piilotettu budjettiesitykseen: Koskelan ja Paloheinän terveysasemat aiotaan lopettaa

Helsingin ensi vuoden budjettiesitykseen on piilotettu numeroiden taakse osia lähipalvelujen karsimiseen tähdänneestä ns. Pajusen listasta, joka kaatui keväällä asukkaiden ja valtuuston enemmistön vastustukseen.

Kaupunginjohtaja talousarvioesitykseen sisältyy Koskelan ja Paloheinän terveysasemien lopettamishanke. Se on piilotettu investointiohjelmaan, jonka mukaan Oulunkylän ja Maunulan terveysasemille tehdään muutostöitä. Näiden muutostöiden ainoana tarkoituksena on yhdistää Koskelan ja Oulunkylän terveysasemat samoin kuin Paloheinän ja Maunulan terveysasemat.

Terveysasemien lopettamishankkeen sisällyttäminen investointiohjelmaan sivuuttaa törkeällä tavalla niin asukkaiden mielipiteet kuin terveyslautakunnan, jolle ollaan vasta budjetin hyväksymisen jälkeen marraskuun lopulla esittelemässä asiaa koskevia selvityksiä. Mitään päätöksiä terveysasemien lopettamisesta lautakunta ei ole tehnyt.

Tässä yritetään huijata myös valtuutettuja piilottamalla budjetin investointiohjelman lukuihin lähipalvelujen lopettamishankkeita ilman, että asiaa kerrotaan varsinaisessa tekstissä. Minullekin asia selvisi vasta, kun kyselin terveyskeskuksen toimitusjohtaja Matti Toivolalta lisätietoja siitä, mitä Maunulan ja Oulunkylän terveysasemien muutostyöt liittyvät.

Yritys ujuttaa terveysasemien lopettamishankkeita budjetin liitteen numeroiden taakse herättää kysymyksen, sisältyykö vastaavia lähipalvelujen lopettamishankkeita muidenkin virastojen investointiohjelmiin. Pajusen listojen ajamiseen viittaa myös kaupunginjohtajan esittämä määrärahojen leikkaaminen tämän vuoden tasosta kymmenillä miljoonilla euroilla ja noin tuhannen työntekijän vähentäminen palveluista.

(Kuva Peli seis! -kampanjan tilaisuudesta maaliskuussa Paloheinän terveysasemalla)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »