Yrjö Hakanen ehdolle vaihtoehtopormestariksi

22.2.2017

Suomen kommunistisen puolueen Helsingin piirijärjestö asetti tiistaina kokouksessaan kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakasen vaihtoehtoiseksi pormestariehdokkaaksi.

Hakanen vastusti syksyllä valtuustossa uutta pormestarimallia ja aikoo nyt kampanjoida sen korvaamiseksi osallistuvalla demokratialla.

– Päätösvallan pitää kuulua asukkaille ja valtuustolle eikä pormestarille. Helsinki ei ole mikään pormestarin läänitys.

– Lähden vaaleihin kampanjoimaan valtaa pieneen piiriin valtaa keskittävän pormestarimallin vaihtamiseksi osallistuvaan lähidemokratiaan. Eläköön kansanvalta – alas pormestarivalta!

Yrjö Hakanen haluaa, että asukkaita kuullaan muun muassa siihen, mihin Helsingin kaupungin viime vuodelta keräämä 464 miljoonan euron ylijäämä käytetään. Toinen iso kysymys on se, miten puolustetaan helsinkiläisten sote-lähipalveluja ja estetään niiden siirtäminen suurten terveys- ja hoivafirmojen bisnekseksi.

– Haluan tuoda pormestarikeskusteluun vaihtoehdon asukkaat sivuuttaville kabinettisopimuksille, joilla eduskuntapuolueiden edustajat ovat leikanneet palveluja ja laiminlyöneet työllistämistä samaan aikaan kun kaupunki tekee satoja miljoonia voittoa.

Helsingillä on rahaa ja velvollisuus pitää huolta jokaisen ja kaikkien hyvinvoinnista ja perusoikeuksista, korostaa Hakanen.

Hakanen on vaalissa SKP:n ja Helsinki-listojen ehdokkaana. Noin puolet Helsinki-listojen ehdokkaista on sitoutumattomia. Kommunistien lisäksi on mukana myös eräitä muita vasemmistolaisia mm. Suomen työväenpuolueesta.

 

(SKP:n Helsingin piirin tiedote 22.2.2017)

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »